Atentie Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre CD Net Plus. Inchide mesajul

Luni, 17 iunie, nu efectuam livrari si nu preluam apeluri telefonic. Comenzile online vor fi procesate si livrate incepand cu 18 iunie. Va multumim pentru intelegere.

Tutorial - Inregistrare video la detectie de miscare camere supraveghere Foscam

Camerele de supraveghere Foscam pot fi setate ca la detectarea de miscare prin intermediul senzorului video sa inregistreze pe un calculator sau pe un alt dispozitiv extern (precum NAS) fluxul video.

Inregistrarea este posibila daca accesam camera IP prin intermediul Internet Explorer sau daca se folosesc aplicatii specializate (precum cea gratuita de la Foscam care vine pe CD-ul din kit).

Va prezentam in continuare setarile efectuate in camera de supraveghere Foscam cu compresie MJPEG (seria FI8908W, FI8918W, FI8904W, FI8910W), in cazul in care folosim Internet Explorer. La detectia de miscarea va incepe inregistrarea video, filmuletele avand lungimea de aproximativ 60 secunde. Daca miscarea continua, se face alt filmulet de 60 secunde, pana cand nu mai este detectata miscare. Camere intra in asteptare pana la detectia urmatoarei miscari.

 

Dupa autentificare la camere de supraveghere folosind un cont cu drepturi de Administrator, accesati din meniul din partea stanga: For Administrator.

Inregistrare detectie miscare camera IP Foscam

Alegeti apoi tot din meniul de pe partea stanga Alarm Service Settings:

Inregistrare detectie miscare camera IP Foscam

In fereastra care apare in partea dreapta, trebuie sa bifati campul Motion Detect Armed si sa salvati prin apasare pe Submit.

Inregistrare detectie miscare camera IP Foscam

Aveti posibilitatea de a seta gradul de sensibilitate pentru detectia de miscare, intre 1 (cel mai putin sensibil) si 10 (sensibilitate maxima) in campul Motion Detect Sensibility

Sfat: Va recomandam sa optati pentru nivelul 7. O sensibilitate prea inalta va genera multe alerte false.

Tot aici este recomandat sa bifati Motion Compensation, care elimina o parte dintre alerte, datorate miscarii camerei de catre utilizator.

Inregistrare detectie miscare camera IP Foscam

Pentru a seta locatia unde camera de supraveghere va salva inregistrarile video, trebuie sa mergeti la meniul User Settings (marcat cu 1 in ferestra de mai jos),  sa selectati cu Browse calea unde sa inregistreze la detectia de miscare (Set AlarmRecord Path) si sa salvati prin apasare pe Submit.

Inregistrare detectie miscare camera IP Foscam

Recomandare: Daca la setarea unei locatii in care sa fie salvate inregistraile video primiti un mesaj de eroare, va recomandam sa intrati in Internet Explorer – Tools – Internet Options – Security si apoi Trusted sites. Apasati apoi pe Sites si adaugati in fereastra care apare adresa IP unde se afla camera Foscam (exemplu: http://192.168.10.36). Inchideti Internet Explorer si reluati etapa de setare.

Daca ati parcurs etapele de mai sus, pentru a inregistra automat la detectia de miscare, trebuie sa iesiti din meniul de administrare si sa aveti imagine live de la camera IP. In momentul in care in zona captata de camera apare miscare, aceasta va fi semnalizata prin schimbarea culorii pentru butonul corespunzator camerei din verde in rosu. In acelasi timp este lansata si o alerta sonora. Butonul clipeste pe culoarea rosie atat timp cat camera Foscam inregistreaza.

Inregistrare detectie miscare camera IP Foscam

Recomandari:

1. Daca doriti ca la detectia de miscare sa nu mai fiti notificat si audio, trebuie sa mergeti in meniul din stanga al camerei la For Visitor si sa bifati Alarm sound off

2. Daca doriti ca la detectia de miscare sa nu va apara la final de inregistrare automat pe ecran locatia cu fisierul video (pop-up) trebuie sa apasati pe iconita indicata cu sageata in imaginea de mai jos (la apasari succesive observati cum se schimba iconita indicata).

Inregistrare detectie miscare camera IP Foscam