Atentie Cookie-urile ne ajuta sa va oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmati ca sunteti de acord cu folosirea lor de catre CD Net Plus. Inchide mesajul

Luni, 17 iunie, nu efectuam livrari si nu preluam apeluri telefonic. Comenzile online vor fi procesate si livrate incepand cu 18 iunie. Va multumim pentru intelegere.

Instalarea camerei IP de supraveghere Wireless FI8918W, FI8904W, FI8910W

 

1. Instalarea softului IP Camera Tool

1.1. Se citeste CD-ul care insoteste camera pe calculatorul unde se va instala;

1.2. Se face dublu click pe fisierul IPCamSetup.exe si se instaleaza softul conform instructiunilor de mai jos:

1.3. Se alege Next

1.4. Se alege Next

1.5. Se Alege Close iar calculatorul se va restarta pentru instalarea completa. La repornire, pe desktop apare automat o iconita noua:

2. Conectarea camerei Foscam IP FI8908W sau FI8908

Va rugam sa va asigurati ca urmati pasii de mai jos pentru operarea in bune conditii a camerei.

2.1. Conectati cablul de retea la camera si la routerul personal;

2.2. Introduceti mufa de alimentare in camera si apoi introduceti alimentatorul in priza de 220V.

Atentie: Folositi doar alimentatorul furnizat impreuna cu camera Foscam, folosirea altor dispozitive poate distruge camera!

2.3. Dupa aproximativ 30 secunde camera apare afisata cu adresa IP in aplicatia IP Camera Tool (detalii la capitolul 3 de mai jos)

2.4. Dupa ce camera este alimentata iar cablul de retea este conectat corect capul camerei va intra in modul de testare, rotindu-se

3. Identificarea camerei prin aplicatia IP Camera Tool

Dupa ce ati conectat cablul de retea si alimentat camera, efectuati dublu click pe iconita de pe desktop "IPCamera Tool" si va apare urmatoare imagine:

Nota: Aplicatia software va incerca sa identifice in reteaua locala adresa IP cu care se identifica camera. Sunt trei variante:

1. Aplicatia nu gaseste nicio adresa IP pentru camera. Dupa aproximativ 1 minut va apare mesajul “not found IP Server” si aplicatia se va inchide automat;

2. Camera IP a fost instalata in cadrul retelei interne. Toate camerele IP vor fi listate in fereastra aplicatiei IP Camera Tool;

3. Camera IP instalata in retea nu are aceeasi adresa subnet cu cea a computerului de pe care se face monitorizarea. In acest caz va apare mesajul: "Subnet doesn’t match, dbclick to change!". Se va selecta printr-un click cu butonul stanga de la mouse mesajul, apoi se apasa butonul dreapta al mousului si din meniul care apare se alege Network Configuration pentru a seta o adresa IP pentru camera din aceeasi clasa cu cea folosita in reteaua interna.

La un click cu butonul dreapta al mouse-ului pe una din camerele IP din aplicatia IP Camera Tool apare un meniu cu sase optiuni, ca in imaginea urmatoare:

  • Basic Properties: aici avem informatii despre dispozitiv precum: Numar Device, Versiune Firmware, Versiune Web UI

  • Network Configuration: in aceasta pagina se pot seta parametrii de retea ai camerei:

DHCP - daca este bifata casuta, camera va obtine adresa de IP prin protocolul de autoconfigurare al serverului (trebuie ca routerul sa suporte functia DHCP)

IP address - verificati adresa alocata de camera si asigurati-va ca este din aceeasi clasa de adresa ca aretelei interne (trebuie ca primele trei grupe de cifre sa fie identice)

Mask - valoarea implicita pentru aceasta adresa este 255.255.255.0 Gateway: verificati ca este la fel ca la calculatorul din reteaua interna. Valoarea implicita este 192.168.0.1

DNS: in mod normal este data de furnizorul de internet

Port: portul LAN pentru camera, implicit este 80

User & Password: userul implicit este admin, fara parola

Nota: la mesajul "subnet doesn’t match,dbclick to change!” trebuie sa setati manual adresa IP

  • Upgrade Firmware: dupa introducerea corecta a perechii user / parola se poate efectua operatiunea de upgrade pentru Firmware si WEB UI prin alegerea fisierelor corespunzatoare.

  • Refresh Camera List: se efectueaza o reimprospatare a listei cu camerele IP disponibile in retea
  • Flush Arp Buffer: Cand se foloseste adresa IP fixa atat pentru conexiunea pe cablu cat si pentru cea wireless poate apare o problema in cu deschiderea camerei in pagina web. In acest caz este indicat sa se foloseasca optiunea Flush Arp Buffer
  • About IP Camera Tool: sunt afisate informatiile de baza pentru aplicatia IP Camera Tool